2021-05-21 08:18:11• hírek • Szatmár.ro

Támogatásáról biztosította a FIDESZ-KDNP-t az RMDSZ

A FIDESZ – KDNP országgyűlési képviselője, Magyarország egykori csíkszeredai főkonzulja, Zsigmond Barna volt csütörtökön a Szatmár megyei RMDSZ vendége.

Pataki Csaba megyei tanácselnök és a megyei RMDSZ-es polgármesterek és alpolgármesterek, valamint megyénk RMDSZ-es parlamenti képviselői Nagykárolyban találkoztak a képviselővel, akivel nemcsak nemzetpolitikai, de határmenti projektekről is egyeztettek.

Zsigmond Barna ezer szállal kötődik Erdélyhez, a Partiumhoz, számos alkalommal látogatott már Szatmár megyébe, ezúttal pedig Kiss Andrással, a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Civil Szolgáltató Központ vezetőjével, megyei képviselővel azért érkeztek, hogy a vendégül látóikkal közösen kezdhessenek el felkészülni az anyaország jövő tavaszi támogatására.

„Számunkra nagyon fontos az anyaország, ezer szállal kötődünk egymáshoz, településeink érzik támogatását, hamarosan pedig mi is segítő jobbot nyújthatunk neki” – fogalmazott Pataki Csaba megyei tanácselnök.

Zsigmond Barna a találkozón hangsúlyozta: a FIDESZ – KDNP továbbra is a Kárpát- medencei magyarság egységében, egységes nemzet- és gazdaságpolitikában gondolkodik, továbbra is szorgalmazza a határon túli magyarok kettős állampolgárságának megszerzését, melyben hatalmas segítséget nyújt az Eurotrans Alapítvány.

„Számomra pedig külön öröm, hogy az alapítvány Szatmár megyei kirendeltsége országos szinten az egyik legjobb eredményt érte el az elmúlt évben. Erről, valamint a megyénkben tervezett új határátkelőhelyek megnyitásáról is tárgyaltunk a találkozó során, melyekkel nemcsak még közelebb kerülhetünk egymáshoz, de jelentősen hozzájárulnak majd nemcsak Szatmár megye, de az egész régió gazdasági és turisztikai fejlődéséhez egyaránt.” – fogalmazott Pataki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: